Remco Samuels, ceo van EVBox, is benoemd tot voorzitter van ChargeUp Europe, de alliantie van de laadinfrastructuurindustrie voor elektrische voertuigen (EV) in Europa.

ChargeUp Europe maakt zich sterk voor een volledig geharmoniseerde en geïntegreerde markt voor laadinfrastructuur. EVBox was met Allego en CharePoint in 2020 een van de oprichters van de vereniging. “Het is altijd de missie van EVBox geweest om een duurzame toekomst mogelijk te maken door het versnellen van de uitrol van EV-laadinfrastructuur. Ik ben erg dankbaar dat ik de kans krijg om ChargeUp Europe dit jaar te leiden en het ecosysteem voor elektrische mobiliteit te helpen optimaliseren. Eén onderwerp waarop ik hoop dat we vooruitgang kunnen boeken, is de afstemming van de regelgeving voor laadstations en infrastructuur door heel Europa. Door samen te werken met spelers uit de industrie, beleidsmakers en andere belanghebbenden, kunnen we de visie van de EU om tegen 2050 een netto nul-uitstoot te realiseren, handhaven”, aldus Remco Samuels.

Versnelling

“2023 wordt een belangrijk jaar voor EV-laadinfrastructuur in Europa. De betrokkenheid van de EU Commissie op het gebied van e-mobiliteit verschuift van het zetten van doelstellingen naar een fase van daadwerkelijke implementatie en levering die de uitrol van laadinfrastructuur in heel Europa kan versnellen. We zijn verheugd om Remco als voorzitter van 2023 aan boord te hebben om onze sector te helpen bij de succesvolle implementatie van het EU-beleidskader”, zegt Lucie Mattera, secretaris-generaal van ChargeUp Europe.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties