Snellaadbedrijf Fastned en leverancier van laadoplossingen EVBox hebben op 13 december de eerste Troniq Modular High-Power-lader geïnstalleerd op het station in De Watering langs de A8 bij Oostzaan in Nederland.

De 400 kW-lader is ontwikkeld voor openbare snellaadstations in gebieden met veel verkeer. De snellader kan tot 100 kilometer bereik toevoegen in drie minuten, indien het voertuig zo’n snelheid ondersteunt. Ook kan het laadvermogen dynamisch worden gedeeld door twee voertuigen, waarbij bijvoorbeeld 200 kW vermogen aan elke auto wordt toegewezen.

Early Adopter Program

Fastned en EVBox hebben een memorandum van overeenstemming getekend voor een niet-exclusieve samenwerking om het product verder te verbeteren op het gebied van kwaliteit, gebruikerservaring, onderhoudsvriendelijkheid, up-time en datagestuurde ladermonitoring. Als onderdeel daarvan sluit Fastned zich aan bij EVBox’s Early Adopter Program, een co-creatieprogramma dat is ontworpen om het volledige producttraject van installatie tot eindgebruik te verbeteren, op basis van verkregen feedback van klanten.

“We zijn blij om samen met Fastned een van de eerste 400kW-laders in Europa te installeren als onderdeel van ons Early Adopter Program”, zegt Maurice van Riek namens EVBox. “De 400 kW-variant is de volgende evolutiefase van onze flexibele en schaalbare familie Troniq Modulaire snellaadstations. Samen lopen we voorop in het beschikbaar maken van high-power charging en het nog toegankelijker maken van elektrische mobiliteit.”

Optimale gebruikerservaring

“We kijken uit naar de samenwerking met EVBox en de pilot met deze nieuwe lader, waarvan we verwachten dat deze best-in-class zal worden”, aldus Roland van der Put van Fastned. “Gedurende deze pilot zullen EVBox en Fastned nauw samenwerken bij het optimaliseren van de gebruikerservaring en de communicatie tussen de lader en het back-end-systeem van Fastned. We zetten ons in om de snelheid en betrouwbaarheid van de lader continu te verbeteren, om onze klanten de beste klantervaring te bieden en elektrische rijders vrijheid te geven.”

Deel dit artikel op

Eén reactie

  1. Als ze nu ook snel zouden laden… 350 kwh palen van fastned komen bij mij zelden boven de 40 a 50 kwh, eenzelfde vermogen paal van Shell daarentegen gaat tot 70-80 kwh. Mijn auto zou 100 kwh moeten kunnen, maar dat komt echt nóóit voor. Wie het snapt mag het mij uitleggen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties