Gemiddeld hebben Nederlanders al 12,5 jaar hun autoverzekering bij dezelfde verzekeringsmaatschappij en 45 procent van de Nederlanders is zelfs nog nooit overgestapt.

Dat blijkt volgens online verzekeraar Allianz Direct uit een onderzoek, uitgevoerd in oktober 2022 in samenwerking met DirectResearch onder 1106 respondenten van 18 jaar en ouder in het bezit van een rijbewijs. Op grond van dit onderzoek stelt Allianz Direct dat Nederlanders geld laten liggen als gaat om hun autoverzekering. Immers, 75 procent van de Nederlanders weet niet precies wat ze maandelijks uitgeven aan hun autoverzekering, terwijl uit de gegevens van Allianz blijkt dat de Nederlander gemiddeld 250 euro per jaar kan besparen door over te stappen naar een autoverzekering van Allianz Direct.

WA-allrisk

De meest populaire autoverzekering blijft de WA-allrisk verzekering. 54 procent van de Nederlanders is WA met volledige casco verzekerd. Overigens zijn we ons niet altijd helemaal bewust van wat er precies gedekt wordt bij de verschillende autoverzekeringen. Slechts 14 procent geeft aan precies te weten wat wel en niet gedekt wordt bij hun eigen verzekering en 70 procent weet het ongeveer.

Overstappen

Van de Nederlanders zegt 48 procent  wel eens te zijn overgestapt op een andere autoverzekering. Dit zijn de meest genoemde redenen:

  1. Betere prijs-kwaliteitsverhouding (49 procent)
  2. Verzekering werd te duur (32 procent)
  3. Andere auto gekocht (22 procent)
  4. Ontevreden over de service (8 procent)
  5. Behoefte aan een andere dekking (7 procent)

Individueel

Namens Allianz licht Ron Adams toe: “Het verbaast ons dat de Nederlander zelfs in deze tijd gemiddeld 250 euro per jaar laat liggen en automobilisten niet regelmatig hun autoverzekering vergelijken. Extra zonde om in een al dure periode niet naar deze bespaarmogelijkheden te kijken. Overstappen op een andere verzekering kan daarom zeker positief uitpakken voor de portemonnee. Bij Allianz Direct baseren wij de premie niet alleen op het aantal opgebouwde schadevrije jaren maar spelen factoren zoals type auto, leeftijd en woongebied ook mee. Op die manier verschilt de autoverzekering per individu en loont het zeker om je eigen verzekering onder de loep te nemen als je bijvoorbeeld net bent verhuisd of een nieuwe auto hebt gekocht.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties