Facom-dopsleutelset voor oliefilters

Facom introduceert een speciale dopsleutel waarmee het deksel van de kunststof stolp van een oliefilter zonder schade kan worden losgedraaid. Meer dan de helft van alle autofabrikanten voorziet een deel van hun auto’s van oliefilters met kunststof doppen zonder aandrijfzeskant.

Alle dopsleutels zijn los verkrijgbaar, maar er zijn ook sets leverbaar van drie dopsleutels voor Renault, een set van twee dopsleutels voor auto’s van VAG, BMW en Mercedes en een set van zes dopsleutels voor Renault, Fiat, VAG, BMW en Mercedes.

Vaak gebruiken monteurs een standaardsleutel voor het losdraaien van de dop, waardoor de filterhouder vervormd raakt en er lucht kan binnendringen. Het gevolg is een slechte werking, zoals een te hoog verbruik en het risico dat het roetfilter beschadigd raakt.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *