Failliet Pouw Noord naar Stern Groep

De Stern Groep heeft overeenstemming met de curator bereikt over de overname van de failliet verklaarde dealerbedrijven van Pouw Noord in Assen en Groningen. Verwacht wordt dat de overname van de activa en de doorstart in de eerste helft van februari zullen worden gerealiseerd. Dit meldde Stern maandag.

Stern heeft het plan om de hoofdvestiging in Assen onder de naam Wander te laten bestaan. Het dealerbedrijf in Groningen zal in afgeslankte vorm verder gaan als Wander Groningen met Opel en Kia. De betrokken importeurs van de automerken hebben inmiddels hun goedkeuring gegeven.

Uit oogpunt van kostenbesparing zullen beide vestigingen steunen op de bestaande administratieve organisatie van Stern 5 in Purmerend en op Stern Facilitair. Vanuit de hoofdvestiging in Assen zullen ook de activiteiten voor lease en verhuur worden ontwikkeld. Verwacht wordt dat aan ongeveer vijftig van de bijna honderd werknemers een arbeidsovereenkomst zal worden aangeboden.

Ambities

“Eerder hebben wij aangegeven interesse te hebben in meerdere onderdelen van Pouw Automotive Groep. Nu overeenstemming is bereikt met de curator van Pouw Noord en de integratie van Pouw-Stemerdink in Stern Auto goed is verlopen, zullen wij beoordelen in hoeverre de andere aangeboden onderdelen van Pouw Automotive Groep aansluiten bij onze ambities voor verdere groei in automotive dienstverlening in Nederland”, aldus de groep in een verklaring.

Stern Point

Vorig jaar sloot Pouw haar vestiging in Haren. Nu blijkt dat Stern ook op deze locatie aast en er mogelijk een Stern Point wordt geopend. “De komende weken zullen hierover nadere mededelingen worden gedaan”, aldus het autoconcern.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.