Fastned wil net zo snel opladen als tanken

Fastned heeft zich gecommitteerd om de snelste laders te installeren op al haar snellaadstations zodra deze beschikbaar zijn. Het doet dit in lijn met de nieuwe elektrische modellen auto’s die binnenkort op de markt komen. Snelladen moet in de toekomst net zo snel kunnen als een tankbeurt, is de verwachting.

Eerder deze week werd een nieuwe generatie elektrische auto’s aangekondigd op de internationale autobeurs IAA in Frankfurt. Deze auto’s, zoals de Audi E-tron Quattro en de Porsche Mission-E kunnen laden met snelheden tot 1500 km/u (300kW). Voor bestuurders betekent dit dat ze bij Fastned 400km range kunnen laden in ongeveer 15 minuten. In andere woorden, 3 of 4 uur rijden en 15 minuten rust.

Ceo Michiel Langezaal: “Wij geloven dat het opladen van je auto binnenkort hetzelfde zal zijn als het vullen van je tank. Daarom bouwen we snellaadstations met meerdere laders op A-locaties langs de snelweg en stellen we ons tot doel om altijd de snelste laders beschikbaar te hebben. Wanneer deze nieuwe generatie auto’s worden aangeboden zullen potentiële kopers zich afvragen waar ze op deze snelheden kunnen laden. Omdat het jaren duurt om een goed netwerk van snellaadstations te realiseren zijn we in Nederland al in 2013 begonnen met bouwen en zijn we nu klaar om uit te rollen naar andere landen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.