Felle autokleuren rukken op

De wereldwijde kleurendata geven aan dat wit met 29 procent de meest populaire autokleur blijft en dit voor het vierde jaar op rij. De ‘echte kleuren’ geven een comeback aan van rood, blauw en geel die elk afzonderlijk een stijging vertonen met één procent. Zwart, met 19 procent, staat nog steeds sterk in de algemene markt, maar moest toch één procent toegeven op vorig jaar.

Uit het jaarlijkse kleurenonderzoek van Axalta Coating Systems blijkt dat de trends de komende jaren zijn toe te spitsen rond vier kleurgroepen: lichte tinten, felle kleuren, gedempte tinten en donkere tinten. De kleurenmatrix wordt aangegeven in fijne of grove metaalkleuren, vaste stoffen, tintlakken, tricoats en parelmoer variëteiten.

Wit blijft met 29 procent dus de meest populaire autokleur maar de ‘echte kleuren’ werken aan een comeback. Met rood, blauw en geel die elk afzonderlijk een stijging vertonen met één procent. Zwart, met 19 procent, staat nog steeds sterk in de algemene markt, maar moest toch één procent toegeven op vorig jaar.

  • Europa heeft de meeste blauwe wagens op de wegen rijden, met een voorkeur voor lichtblauw en medium blauw. 
  • De hoogste stijging bij blauw was te merken in de compact/sportwagens en middenklasse multi-purpose vehicle (MPV) categorieën.
  • Zilver is dit jaar blijven dalen.
  • De megatrend wit is met 2 procent achteruit dit jaar.
  • Groen is niet attractief voor de kopers en blijft op amper een procent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.