Financiering Uber gaat maar door

Ook al zien veel taxibedrijven het als oneerlijke concurrentie, protesteren ze en spannen ze processen aan, toch gaat het goed met taxi-app Uber. The Financial Times meldt namelijk dat de vervoersdienst opnieuw een flinke financiering heeft binnen gehaald.

Dit keer betreft het 1 miljard dollar die nodig is voor de internationale groei die het bedrijf doormaakt. Uber biedt haar taxidiensten nu al in 45 landen aan. Eerder werd al 1,2 miljard dollar aan financiering geworven. De Amerikaanse krant meldt dat de nieuwe financiering waarschijnlijk van de bestaande investeerders Fidelity Investments en Black Rock komt.

De nieuwste kapitaalinjectie waardeert Uber op 25 miljard dollar. Daarvoor was dat nog 17 miljard en bij de eerste ronde werd de waarde nog op 3,5 miljoen dollar vastgesteld.

Niet stil te krijgen

De groeiplannen van Uber concentreren zich op dit moment vooral op Azië, maar ook Oost-Europa, Zuid-Amerika en Afrika staan op de verlanglijst. Dat Uber niet stil zit is wel duidelijk. Het bedrijf experimenteert met een bezorgdienst voor onder meer voedsel en huishoudartikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.