Fleetselect gaat op in BCA

Ruim drie jaar na de overname door BCA houdt Fleetselect in naam op te bestaan en gaat het vanaf 1 april 2017 verder als BCA.

Verdwijnt de naam Fleetselect nu helemaal, is de vraag aan Iede Aukema, directeur BCA? “We hebben hem voorlopig in de koelkast gezet. Het is niet ondenkbaar dat de naam op enig moment terugkeert, maar op dit moment is hij inderdaad even buiten gebruik.”

De handel in occasions is in toenemende mate internationaal, mede doordat de vraag naar specifieke voertuigen in Nederland groter is dan het aanbod. Het lijkt daarom logisch om Fleetselect te laten meeliften op de Europese marktplaats van BCA. Iede Aukema, directeur BCA: “Zowel voor verkopende partijen (overheden, importeurs, dealers, leasemaatschappijen) als kopers (dealers, handelaren, exporteurs) is het een pluspunt dat zij nu in heel Europa kunnen handelen.”

In zijn antwoord op de vraag of BCA nu de grootste autoveiling in Nederland is, wil Aukema niet arrogant overkomen, al weet hij het vrij zeker: “We veilen meer auto’s dan andere autoveilingen, zelfs meer dan de grootste leasemaatschappij, dus ja, wij zijn de grootste.”

Voor de werkgelegenheid bij BCA en Fleetselect heeft de reorganisatie geen gevolgen. Aukema: “We deden sinds de overname van Fleetselect in 2013 al heel weinig dingen meer dubbel. De medewerkers van beide veilinghuizen werken al sinds maart 2016 in één pand, dat van BCA in Barneveld. Maar zelfs bij de overname in 2013 zijn er geen arbeidsplaatsen verloren gegaan. Dat heeft ook te maken met de mate waarin wij nog altijd groeien. Ook nu zien we juist meer mogelijkheden voor de klanten van Fleetselect, dus de hoeveelheid werkzaamheden zal alleen maar toenemen. En Hans Kieft, de directeur van Fleetselect, blijft ook binnenboord. Die wordt directeur Finance en Operations en in die hoedanigheid zou ik hem ook niet willen missen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3681 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.