Focwa: structureel minder omzet

De omzet van de hersteltak daalt al jaren en men is bang dat het tij niet meer te keren is. Dat denkt brancheorganisatie Focwa. Daarnaast verwacht zij dat ook in 2012 de omzet met enkele procent zal dalen. Als oorzaak geeft Focwa niet de crisis maar de toegenomen veiligheid op de weg en veiligheidssystemen in auto’s.

In het Radio 1 Journaal en het NOS journaal was zaterdag aandacht voor de ontwikkelingen in de schadeherstelbranche. “Daarin was aandacht voor de schadesturing door opdrachtgevers, de hieruit voortvloeiende marktwerking, de keuze van de consument voor kleinere auto’s, waarin auto-elektronica ook al volop aanwezig is en de gevolgen die deze ontwikkelingen hebben voor de autoschadeherstelbranche”, aldus Frits Huffnagel, algemeen voorzitter Vereniging Focwa Schadeherstel. Tevens kwam het gebruik van de verschillende materiaalsoorten in auto’s aan de orde dat weer gevolgen heeft voor de wijze waarop er hersteld moet worden en dat dit herstel door vakbekwaam personeel dient te gebeuren.

In twee jaar tijd is het aantal gerepareerde schades met tien procent gedaald en inmiddels heeft Focwa ook zo’n honderd minder leden. Tegen de NOS zij Huffnagel dat de branche eigenlijk al sinds 2007 inlevert. “Ik denk dat het aantal schades in tien jaar met wel twintig procent is afgenomen”, zei de directeur van Van Markus Autoschade in Zeist in het radio-interview.

Lees hier in Aftersales Magazine zeven een interview met Karel Bukholczer, secretaris van Focwa >>

Beluister hier het radio-item (5,4 mb) >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *