Focwa, Vaco, Stiba: focus op jong management

Focwa, Vaco en Stiba lanceren het kennisinitiatief Young Automotive Management. De doelgroep bestaat uit directeuren/eigenaars, bedrijfsopvolgers of leidinggevende ondernemers die jonger zijn dan veertig en lid van de brancheorganisatie(s).

young-management-2Op 19 juni is er een kickoff meeting op het circuit in Zandvoort. Daar geven de drie verenigingen meer informatie over het programma. Zo willen zij meerdere keren per jaar bijeenkomsten en netwerksessies organiseren om kennis, ervaring, innovaties, ideeën en ontwikkelingen te delen. Ook komen er masterclasses om ondernemersvaardigheden door te ontwikkelen. Tim van der Rijken, directeur Vaco: “Door samen te werken, kunnen we ondernemers uit de automotive met elkaar verbinden. Dat zorgt voor inspiratie, een hecht netwerk, persoonlijke en zakelijk groei. Anderzijds zorgen we voor verdieping, want in de toekomst zullen ook onze ondernemers – vanuit ieders vakgebied – steeds meer met elkaar te maken krijgen.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †