Fusie Markeur met Spuigroep gepland

Spuigroep en Markeur hebben het voornemen om in het vierde kwartaal 2015 te fuseren. Leo van Beukering, momenteel CEO Spuigroep, zal leiding gaan geven aan de gecombineerde onderneming die verder gaat onder de naam Spuigroep. De intentie is ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

De gecombineerde organisatie zal een sterkere propositie mogelijk maken met de combinatie van Europcar en Multirent enerzijds en Multilease en Achilles Autolease anderzijds. De toegenomen schaalgrootte en spin-off effecten zullen naar de verwachting van beide bedrijven ook een krachtige impuls geven aan de dealeractiviteiten van Motorhuis.

Markeur stond in 2014 met nog geen 7000 verkochte auto’s op de achtste positie in de nationale top tien der dealerholdings. Spuigroep is actief op het gebied van autoverhuur, leasing, tankstations en aanhangwagenverhuur onder de merknamen Europcar Autoverhuur, Achilles Autolease, Optima Wagenpark Optimalisatie, Boedelbak, Achilles Brandstoffen Maatschappij (Avia) en BB&L Carrental.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.