Garageconcept Carteam groeit naar veertig

Met de toevoeging van drie vestigingen in Zwaag, Schijndel en Zaandijk staat de teller voor garageconcept Carteam inmiddels op veertig deelnemende bedrijven.

“Een mooie groei, waar wij trots op zijn”, bericht initiatiefnemer en directeur van Carteam Nederland Martin Bedorf. Zijn streven is elke maand een nieuwe deelnemer aan te sluiten. “Een netwerk van vijftig zou denk ik realistisch zijn als totaalomvang eind dit jaar.” Medio vorig jaar stond de teller op 36.

Private lease

Het landelijke samenwerkingsverband voor onafhankelijke, universele garagisten breidt niet alleen zijn fysieke aanwezigheid uit maar ook de verscheidenheid aan diensten. Naast diverse sales- en aftersalesprogramma’s zoals Mobiliteitsservice biedt de garageformule namelijk sinds 1 maart ook private lease aan. Een vorig jaar gehouden pilot gaf aanleiding om dit element een vaste plek binnen het programma te geven. Daarbij vinden reparatie en onderhoud plaats bij de leverende formuledeelnemer. Vanaf april gaat Carteam voor de deelnemers autogerelateerde berichten plaatsen op hun Facebook-pagina’s. “We zien een flink deel van onze achterban actief en enthousiast in de weer zijn met Facebook, maar bij sommige anderen is wat hulp nodig”, licht Bedorf toe.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †