Gebruik Autotools stijgt met 40 procent

Het aantal dagelijkse raadplegingen van Autotools per mijngrossier-lid hard gegroeid. Met een gemiddeld aantal unieke bestellers van ruim 4.000 per dag wordt Autotools dagelijks gemiddeld zo’n 25.000 maal geraadpleegd: een stijging van 40 procent.

Deze opwaartse trend is een direct gevolg van de technische complexiteit van de hedendaagse auto’s. De moderne auto laat het niet meer toe om zonder uitgebreide technische informatie reparaties en onderhoud uit te voeren. Autotools is als omvangrijke technische database daarom het ideale hulpmiddel voor monteurs.

Mijngrossier.nl biedt met Autotools gedetailleerde informatie, zoals specifieke afstelgegevens (aanhaalmomenten, wieluitlijning, onderhoud) en praktijkgerichte montagehandleidingen, ondersteunende afbeeldingen, zoals een visuele check via een afbeelding van het gekozen voertuig en afbeeldingen van onderdelen en technische schema’s.

Database

Binnen deze database vinden de meeste raadplegingen plaats in de rubriek onderhoudsgegevens, omdat deze informatie vaak nodig is bij klein en groot onderhoud. Daarnaast worden er veel elektrische schema’s opgevraagd voor bijvoorbeeld motormanagement, ABS/ESP en airco’s. In de top tien van de meest geraadpleegde automodellen bevinden zich onder meer de Citroën Xsara Picasso, Fiat Panda, Peugeot 206 en 307 en de Renault Scénic.

Autotools is het afgelopen jaar onder meer uitgebreid met belangrijke recalls en modificaties. Deze informatie is niet alleen beschikbaar via mijngrossier.nl op de pc in de werkplaats, maar ook via de tabletapplicatie Topmec. Naast de periodieke updates zijn er de afgelopen periode ook veel extra vloeistofspecificaties (olie, koel-, remvloeistof) toegevoegd in Autotools. Uiteraard zijn er ook de noodzakelijk wijzigingen doorgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.