‘Gebruik Car2Go verdubbeld in Amsterdam’

Het gebruik van de 100 procent elektrische vloot van Car2Go in Amsterdam, Madrid en Stuttgart is in 2016 verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor. Ook op andere locaties ziet Car2Go dat steeds meer bewoners gebruikmaken van autodeelconcepten.

Uit kwartaalonderzoek onder enkele duizenden Europese leden van Car2Go blijkt dat niet alleen meer stedelingen Car2Go gebruiken, ook maken leden er vaker gebruik van dan een jaar geleden. Het aantal leden dat meerdere keren per week gebruikmaakt van autodelen is gestegen van 16 naar 19 procent. Het aantal leden dat Car2Go meerdere keren per dag gebruikt, is zelfs met 60 procent toegenomen. “Onze data onderschrijven de Europese trend die al een tijdje geleden is ingezet: autodeelservices zoals Car2Go worden een geïntegreerd onderdeel van het dagelijks leven van inwoners in Europese steden”, zegt Oliver Reppert, ceo van Car2Go Group. Car2Go is een joint venture van autofabrikant Daimler en autoverhuurbedrijf Europcar en sinds 2008 actief. Het deelautoconcept is internationaal beschikbaar op 26 locaties, waarvan 14 in Europa. Alleen in Amsterdam, Madrid en Stuttgart is de vloot honderd procent elektrisch. Amsterdam telt 44.800 leden. Zij hebben gezamenlijk 340 elektrische smart for two’s ter beschikking.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2977 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters