Gebruik Uber moet goedkoper worden dan autobezit

Het lijkt bijna een scenario uit een film, maar Uber wil zijn taxidiensten goedkoper zien te krijgen dan het bezitten van een auto. Als dit lukt, dan kan dat een harde klap zijn voor de autobranche.

Travis Kalanick, ceo bij Uber, reageerde op Twitter op een vraag van een journalist. Hij vroeg hem of Uber de kosten laag zou houden wanneer de concurrentie afneemt. De topman reageerde daarop met het antwoord dat Uber niet groeit als het bezitten van een auto goedkoper is dan het gebruik van Uber. Kalanick wil de prijzen op een duurzame manier zien te verlagen onder het niveau van de kosten van autobezit.

Wanneer autobezit voor consumenten niet meer belangrijk is en vervoer via diensten als Uber gaat, dan zal dit stevige concurrentie voor de autoverkoop betekenen, zowel nieuw als gebruikt. Overigens pioniert Uber al enige tijd met zelfrijdende auto’s. Dus ook op dat vlak betekent het een aanval op de automarkt.

Daarnaast experimenteert het bedrijf met een bezorgdienst voor onder meer voedsel en huishoudartikelen en lanceerde het onlangs in de omgeving van San Francisco de Uberpool-app. Daar wordt nu getest om passagiers met dezelfde bestemming bij elkaar te krijgen en te laten carpoolen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.