Gerhard Prent verlaat Tevreden.nl

Zoals dat heet ‘in goed overleg’ hebben Tevreden.nl en Gerhard Prent besloten dat hun wegen zich per 1 januari 2018 zullen scheiden.

In januari 2016 is Gerhard Prent begonnen bij Tevreden.nl als manager van de business unit automotive. Maar Tevreden.nl laat weten dat het een andere koers wil gaan varen dan de aanpak die Gerhard Prent voorstaat. Commercieel directeur Freek Kruf: “De functie van Gerhard was puur sales gedreven. Wij zien dat de manier waarop sales plaatsvindt veel meer een kennisintensieve aanpak vraagt. Dat betekent kennis van onderzoekstechnieken, het opstellen van onderzoeksvragen etc. Ook kennis van onderliggende technologie wordt belangrijker. Daarbij zullen we veel meer vraag gedreven moeten gaan werken. Gerhard ziet een andere aanpak van sales en marketing voor zich en daarom hebben we, inderdaad in goed overleg, besloten uit elkaar te gaan.”

Gedreven

Gerhard Prent, een mensenmens zoals hij zichzelf kenschetst, werkt inderdaad meer vanuit gedrevenheid. “De automotive business is vooral gefocust op reviews. Ik noem het window dressing. Maar een klant is meer dan een rapportcijfer. Hoge rapportcijfers hebben al die bedrijven. Ik ben meer geïnteresseerd in wat de klant werkelijk vindt, ook waar hij niet tevreden over is. En dan kijken hoe je daarmee je business kunt verbeteren. Ik wilde daarvoor ook investeren in een automotive team binnen Tevreden.nl, maar daar is de keuze meer gevallen op een algemeen platform dat over verschillende branches uitgerold kon worden.”

Successen

Met Gerhard Prent heeft Tevreden.nl de afgelopen anderhalf jaar desalniettemin mooie successen geboekt. Een ervan is de collectieve deal met Focwa. Gerhard Prent: “Dat was een mooie deal, inderdaad. Ook omdat die voor drie jaar is afgesloten. Je kunt er dan ook echt wat van maken. Dat vraagt overigens wel continu investering van alle partijen, van de bedrijven, maar ook van Tevreden.nl en van Focwa. Je moet blijven werken aan die klanttevredenheid.” Ook binnen de leasewereld heeft Tevreden.nl flinke stappen gezet. Freek Kruf: “We hebben redelijk wat nieuwe partijen aangesloten. Bijvoorbeeld met private lease. Er zijn leasemaatschappijen die voor het zakelijke segment vaak internationale afspraken hebben, maar met private lease met ons zaken doen. En we zijn betrokken bij de nieuwe opzet van de VZR-verkiezing, waarmee we een nog grotere betrouwbaarheid van de uitkomsten willen bereiken.”

Nu verder

De functie van business unit manager automotive zal met het vertrek van Gerhard Prent komen te vervallen. Het tekent de nog altijd goede verstandhouding tussen Tevreden.nl en Gerhard Prent dat de laatste nog tot 1 januari 2018 een aantal lopende zaken zal kunnen blijven behartigen. Wat Gerhard Prent vervolgens gaat doen is ook voor hem nog ongewis. “Ik heb de tijd gekregen om me te richten op een nieuwe uitdaging, waar ik mijn gedrevenheid en enthousiasme weer in kwijt kan.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2571 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar