Gezamenlijk hybridebedrijf BMW en Peugeot

De autofabrikanten BMW Group en PSA (Peugeot en Citroën) gaan nauw samenwerken bij het ontwikkelen en produceren van onderdelen voor elektrische- en hybride voertuigen. Zij investeren in totaal 100 miljoen euro in het gezamenlijke bedrijf genaamd BMW Peugeot Citroën Electrification.

Besloten is om de R&D-activiteiten bij BMW in München onder te brengen en de toekomstige productie bij PSA in het Franse Mulhouse. Men verwacht dat er eind 2011 zeker 400 mensen werkzaam zijn in München. Eventuele nieuwe banen in Mulhouse zullen pas vanaf de productiestart in 2014 toegevoegd worden, waarmee het aantal daar op 250 werknemers uitkomt. Vanaf dan worden de hybride-onderdelen in de auto’s van de fabrikanten gebouwd.
In eerste instantie zullen BMW en PSA zich concentreren op aandrijfsystemen voor kleinere automodellen en in specifieke software voor energiemanagement. In een later stadium wordt dit uitgebreid naar onder andere elektromotoren en batterijconcepten.

BMW en PSA werken inmiddels al bijna tien jaar samen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.