Glasgarant sluit 44 nieuwe gebruikers aan

Glasgarant heeft haar Exchange-platform uitgebreid met in totaal negentien nieuwe gevolmachtigde agenten, waardoor het totaal nu op 118 staat. Na de migratie van het oude platform GRIP zijn dit jaar inmiddels 44 nieuwe gebruikers aangesloten.

Deze gevolmachtigde agenten kunnen nu zowel carrosserie- als autoruitschades via hetzelfde platform afwikkelen. Enige voorwaarde is dat de risicodrager een Schadegarant- of Glasgarant-verzekeraar dient te zijn.

“Als de gevolmachtigd agent ook de polisdata via Exchange beschikbaar stelt, is het afwikkelen van autoruitschades voor verzekerden zeer eenvoudig. Dankzij de automatische dekkingsverificatie kan de autoruithersteller voor aanvang van herstel de dekking verifiëren en het dossier compleet maken met een calculatie en foto’s”, aldus Johan Schoonhoven, directeur van Glasgarant.

Exchange analyseert het dossier, regelt de verdere verwerking en stuurt automatisch een expert aan of maakt een betaalopdracht aan voor de autoruithersteller. De gevolmachtigd agent hoeft dankzij de aansluiting bij Glasgarant geen eigen netwerk van autoruitherstelbedrijven te onderhouden. Daarnaast profiteert hij van inkoopvoordelen en kan deze doorgeven aan de verzekerden. Het netwerk van Glasgarant telt ruim 600 autoruitherstellers om zaken mee te doen.

Schoonhoven: “Desgewenst kan de gevolmachtigd agent kiezen voor de beste performers binnen het Glasgarant-netwerk. Op deze manier kan hij de schadelast verder verlagen, het proces nog efficiënter maken en de klanttevredenheid optimaliseren. De beste performers zijn de bedrijven met de Experate Status A of B, waaronder de ketens Autotaalglas, Glasgarage en Kwik-Fit.”

Foto: Carglass

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *