Grootste autoverkoopcrisis sinds 1993

Cijfers van Ernst en Young Advisory en KPMG tonen aan dat de Europese autobranche zich in de grootste crisis sinds 1993 bevindt. Het aantal nieuwverkopen is vorig jaar met 17 procent gedaald, de grootste afname in twintig jaar. Toen gingen de verkopen met 16,9 procent onderuit. Dit meldt de website Consultancy.nl.

Peter Fuss is partner bij Ernst & Young Advisory en volgens hem is de situatie nog slechter dan de statistieken doen vermoeden, omdat de verkoopcijfers van 2012 kunstmatig hoger zijn uitgevallen door zelfregistraties van dealers en autofabrikanten. Zo werden er bijvoorbeeld in Duitsland bijna 904.500 auto’s door autofabrikanten zelf of hun dealers geregistreerd, dat is 29,3 procent van de totale nieuwverkopen.

KPMG noteert daarbij dat autofabrikanten en -dealers in 2012 recordkortingen weggaven, wat een flinke druk op de marges zette. De kleine marges en lage vraag naar nieuwe personenauto’s zorgen er ook nog eens voor dat er veel ontslagen vallen.

Agressief

Dat het ook anders kan, bewijzen Hyundai en Kia. Zij weten de autoverkopen in Europa tijdens deze crisis toch respectievelijk met 10,5 procent en 6,8 procent te laten groeien. Volgens Consultancy.nl komt dat door een agressieve campagne met betaalbare, kleine auto’s met een lange garantie en een vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Zuid-Korea.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.