Grossiersgroep kiest internationaal voor Texa

Group Auto International heeft wereldwijd de Italiaanse fabrikant van diagnoseapparatuur Texa als voorkeursleverancier gekozen voor diagnose-, aircoservice- en emissiemeetapparatuur. In Europa promoot Group Auto International naast Texa ook Bosch en Hella-Gutmann.

Volgens Freek Blekxtoon, directeur van Group Auto Nederland, zal in ons land Texa zowel richting klanten in de truck- als de personenautosector worden aangeboden. Wat de laatste betreft, biedt Group Auto Nederland ook Hella-Gutmann diagnosesystemen aan.

Voor het Europese truckdealernetwerk van Mercedes-Benz heeft Daimler na een uitgebreide testfase gekozen voor Texa diagnoseappratuur. Naast het eigen Mercedes-Benz diagnoseconcept, wordt de Italiaanse fabrikant van diagnoseapparatuur met name ingezet om het groeiende aandeel multimerk-werkzaamheden in de Mercedes-Benz werkplaats aan te kunnen.
Universele diagnose is tegenwoordig een must omdat een fleetowner graag voor één serviceadres kiest, terwijl er vaak meerdere truckmerken in zijn fleet aanwezig zijn. Eerder werd een aircostation van Texa door Daimler gehomologeerd.

Accufabrikant Fiamm adviseert werkplaatsen in heel Europa om de Nano Service tester van Texa te gebruiken bij het vervangen van haar start-stop batterijen. Onderdelenfabrikant Federal Mogul (onder andere Moog, Ferodo, Champion) heeft sinds kort met haar onderdelencatalogus en technische database, een koppeling met de diagnosesystemen van Texa.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1777 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.