Halfords te laat gereorganiseerd

Halfords heeft te laat een reorganisatie doorgevoerd waardoor het bedrijf nu in een faillissement is terecht gekomen. Alle 102 winkels blijven vooralsnog open en ook het personeel zal nog worden doorbetaald. Dat laat een woordvoerder aan het FD weten.

Halfords vroeg dinsdag faillissement aan. Het betreft 102 winkels en het hoofdkantoor in Veenendaal. De winkelketen in fiets- en automaterialen heeft ook nog 28 winkels in franchise. Naar nu blijkt heeft Halfords te laat gereageerd op met name de online ontwikkelingen. Klanten kopen steeds vaker online en laten shops links liggen. Pas vorige maand kwam Halfords met een online webshop, rijkelijk laat.

Halfords heeft nog een vordering van oud- moederbedrijf Macintosh van 6,4 miljoen euro in de boeken staan. Curatoren gaan nu kijken of de bezittingen van Halfords deze schuld kunnen inlossen. Desalniettemin heeft Halfords nog vertrouwen in een doorstart. Mede doordat de keten een grote naamsbekendheid heeft en jaarlijks toch 12,5 miljoen winkelbezoeken telt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.