Handelswaarde auto’s positief

De handelswaarde-index Xray is gestegen ten opzichte van twee maanden terug. De stand kwam in oktober uit op 79,23, dat is 2,54 procent hoger dan het laagste niveau van 2012. In juni werd toen 76,7 gehaald.

De stijging is volgens Tom Corduwener van Xray onder andere het gevolg van de afname van de nieuwverkoop, waardoor het aanbod van gebruikte auto’s daalde. Ook nemen de bedrijfsvoorraden bij de professionele handel en groothandel af en is het huidige aanbod van ex-lease minder dan vorig jaar.

Corduwener: “Enerzijds door de nog steeds succesvolle export, waardoor leasemaatschappijen de auto’s rechtstreeks in het buitenland verkopen en anderzijds omdat de auto’s die nu terugkomen ingezet zijn in 2008 en 2009. Dat was het begin van de crisisjaren en dus was er logischerwijs minder inzet van lease.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.