Helft Eurogarantbedrijven actief met Hiqure

Vereniging Focwa Schadeherstel heeft onder alle Eurogarantbedrijven onderzoek uitgevoerd naar de interesse in Hiqure. Hieruit blijkt dat al bijna de helft van de bedrijven actief is met Hiqure.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 828 autoschadeherstelbedrijven. 30,3 procent van deze zogeheten Eurogarantbedrijven heeft aan dit onderzoek meegedaan. Zo blijkt dat al bijna de helft van de bedrijven bezig is met Hiqure of er binnen een half jaar mee gaat beginnen.

Met dit inzicht kan Focwa gericht leden ondersteunen en informeren – onder andere via hiqure.nl en de nieuwsbrief – zodat op 1 januari 2015 alle aangesloten Eurogarantbedrijven aan de Hiqure norm voldoen.

Frits Huffnagel, voorzitter Vereniging Focwa Schadeherstel: “We ondersteunen de bedrijven die zich willen certificeren voor de nieuwe norm. Hiqure wordt per 1 januari 2015 verplicht voor bedrijven die zijn aangesloten bij Eurogarant. Die bedrijven hebben dus nog een jaar de tijd. Het is goed om te merken dat verschillende mythes rondom Hiqure inmiddels zijn verdwenen. Het is ook goed om te zien dat verschillende leden die zich al hebben gecertificeerd, ware ambassadeurs van de nieuwe norm zijn. Zij kunnen vanuit de praktijk antwoorden geven op concrete vragen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.