Helft minder autoschades door zachte winter

Het consumentencollectief United Consumers heeft onderzoek gedaan naar het aantal schades in de winterperiode. Daaruit blijkt dat er tussen 2010 en nu de helft minder schades zijn gereden. Sinds 2010 zijn de winters niet echt streng meer, wat een positief effect heeft op het aantal schademeldingen.

Paul van Selms van United Consumers: “We zien een dalende trend sinds 2010. We hebben gekeken naar onze schadecijfers en schadeoorzaken die te maken kunnen hebben met het weer. Als we februari 2015 vergelijken met februari 2014, is het aantal schades met ruim dertig procent gedaald”. En vergeleken met 2010 zelfs met vijftig procent.”

Uitzondering in deze daling is de decembermaand van 2014, deze bijzonder zachte wintermaand laat een opmerkelijke piek zien. “Steeds meer automobilisten laten hun zomerbanden vervangen door winterbanden op het moment dat het weer omslaat. Dat is natuurlijk een goed initiatief, want winterbanden hebben meer grip op gladde wegen door vorst. Wat veel mensen echter niet weten, is dat winterbanden juist een langere remweg hebben op een droog wegdek. Dat zou een oorzaak kunnen zijn van de schadepiek van de afgelopen warme december”, aldus Van Selms.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.