Na verlies in het boekjaar 2022 rapporteert Bovemij ook over 2023 een verlies. De financieel dienstverlener voor de mobiliteitsbranche neemt maatregelen om met name de schadelast beter te kunnen beheersen.

Werd 2022 al afgesloten met een verlies van 14 miljoen euro, over 2023 bedroeg het tekort 15 miljoen euro bij een gelijk gebleven omzet. Het is met name de gestegen schadelast die Bovemij parten speelt. De hoge inflatie is daar mede de oorzaak van, alsook een toename in de diefstal van elektrische fietsen. Daarnaast zijn de personeelskosten gestegen als gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt. Het resultaat uit beleggingen heeft het negatieve resultaat uit de bedrijfsvoering niet kunnen compenseren, stelt Bovemij in een toelichting bij de voorlopige jaarcijfers. Op 28 maart 2024 maakt Bovemij de definitieve financiële resultaten bekend.

Maatregelen

Bovemij kondigt een aantal maatregelen aan om de schadelast beter te kunnen beheersen. Zo is de afhandeling van letselschades versneld en zijn de voorwaarden van fietsverzekeringen aangescherpt. Daarnaast zijn de premies voor garageverzekeringen en voor verzekeringen van wagenparken met ingang van dit jaar verhoogd. Binnenkort worden ook de premies voor autoverzekeringen en voor fiets- en brommerverzekeringen aangepast.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties