Helpende hand van Fiat en Europ Assistance

Fiat Group Automobiles en Europ Assistance breiden hun samenwerking uit om berijders van Fiat, Fiat Professional, Abarth, Alfa Romeo, Lancia en Jeep hulpdiensten langs de weg te bieden. Fiat lanceert in juli per automerk een mobiele app van haar storingsdienst, die voor Iphone en Android beschikbaar is.

Met deze overeenkomst biedt de Fiat Groep nu een volledig pakket van diensten aan. Het biedt onder meer assistentie langs de weg in geval van een ongeval of storing, een eventuele vervangende auto of alternatief vervoer. De dekking betreft zelfs het gebrek aan brandstof of lekke band.
Naast het ontvangen van hulp bij pech onderweg, kan men via de apps ook een parkeerplaats vinden, garantie-informatie opvragen en het dichtstbijzijnde service center vinden.

Richard Casnighi, directeur automotive sales bij Europ Assistance Group: “De internationale samenwerking is onderdeel van een strategie voor de lange termijn. Het doel is de klanten van Fiat een hoge servicekwaliteit en in toenemende mate innovatieve diensten te bieden om in hun groeiende mobiliteitsbehoeften te voorzien.”

De storingshulp is in 1995 ontstaan en beschikbaar in Nederland, Hongarije, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Portugal en Italië. Hiermee bereikt het tachtig procent van alle Fiat-voertuigen op de weg.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *