Heuver opent Duits distributiecentrum

Om de service- en leveringsgraad in Europa te verhogen opent Heuver Bandengroothandel een eigen distributiecentrum in het zuiden van Duitsland. Vanaf begin april moet het nieuwe magazijn van 2.000 vierkante meter in Bayreuth operationeel zijn. Het is eventueel uit te breiden naar maximaal vier keer deze grootte.

Op dit moment coördineert Heuver de inkomende goederenstroom, zodat de startvoorraad op het vereiste peil komt. Bayreuth zal een belangrijk Europees steunpunt worden voor Heuver’s merk Aeolus. De bandengroothandel wil hiermee haar leveringservice in Midden- en Zuid-Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en (in noodgevallen) in Tsjechië verbeteren. Doel is om in het gros van deze regio’s 24-uurs levering mogelijk te maken, waarbij klanten tot zo laat mogelijk kunnen bestellen om de banden toch de volgende dag in huis te hebben.

Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel: “Door te kiezen voor een strategisch steunpunt in zuidelijk Duitsland, kunnen wij een aanzienlijk deel van onze klanten daadwerkelijk just in time-leveringen in het vooruitzicht stellen. Daarmee groeit de servicegraad naar hun klanten. Bovendien hoeven zij minder Aeolus-banden op voorraad te houden.”

Uiteindelijk zal het nieuwe distributiesteunpunt een belangrijke rol moeten gaan spelen in de snelst mogelijke levering van alle merken en typen banden van Heuver in de markt van trucks, trailers, grondverzet en landbouw.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.