Hiqure haalt de deadline niet

Hiqure, de nieuwe norm voor schadeherstel, gaat de gestelde deadline van 1 januari 2015 niet halen. De Stichting Focwa Garantiefonds heeft onlangs laten weten dat de ingangsdatum voorlopig wordt opgeschoven.

Het nieuwe keurmerk Hiqure zou met ingang van januari 2015 de Eurogarant-norm moeten vervangen. Van de circa 900 Eurogarant-bedrijven hebben vooralsnog slechts dertig bedrijven een certificering voor Hiqure.

De commissie herijking Focwa Eurogarant gaat eind dit jaar haar advies voorleggen aan het bestuur. Op basis van dit advies zal het bestuur een besluit nemen over de datum van de invoering van het nieuwe keurmerk. Uit een inventarisatie zou zijn gebleken dat er ‘momenteel aansluitingsproblemen zijn voor bedrijven’.

De bestaande eisen voor deelneming aan Eurogarant blijven dan ook tot nader order van kracht. Er is nu keuze uit drie borgingssystemen: Eurogarantborging, ISO 9001, ketencertificering ISO 9001 en Hiqure.

Niet verplicht

Er zijn steeds minder verzekeraars die het Eurogarant-lidmaatschap verplicht stellen. Zo heeft marktleider Achmea vorig jaar al laten weten dat de verplichting met ingang van 1 januari 2015 komt te vervallen. Bij Schadegarant wordt de norm ook niet verplicht gesteld.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.