IAA verhuist van Frankfurt naar München

De eerstvolgende editie van de IAA-autoshow vindt niet plaats in Frankfurt maar in München. De steden Berlijn en Hamburg hebben het nakijken. Met de verhuizing vanaf 2021 komt een einde aan zeventig jaar ‘Frankfurt’.

Brancheorganisatie VDA had de keus uit zeven kandiderende grote Duitse steden. Na de eerste selectieronde resteerden er nog drie. VDA looft onder meer de kwaliteit van de Münchense binnenstad (waar voortaan een deel van de IAA-activiteiten gaat plaatsvinden), de nabijheid van grootschalige evenementslocaties en de sterke reputatie van de regio als het gaat om innovatie, technologie en industrie. De komende weken wordt met de overheid in de Zuid-Duitse deelstaat onderhandeld over de concrete uitvoering van de aanstaande verhuizing.

Vervoersconcepten

De verplaatsing is het gevolg van de aanhoudend tegenvallende bezoekerscijfers in de voorbije jaren. Ook klonk aanzwellende kritiek op de wijze van uitvoering in Frankfurt. Die zou te zeer een statisch podium zijn voor automodellen – nieuw en klassiek – en te weinig oog hebben voor nieuwe vervoersconcepten, conform de veranderende maatschappelijke kijk op mobiliteit. De Internationale Auto Ausstellung vindt om de twee jaar plaats, telkens in september.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *