Innovam traint medewerkers Lamborghini

De Italiaanse autofabrikant Lamborghini en opleidingsinstituut Innovam uit Nieuwegein hebben een meerjarige samenwerkingsovereenkomst getekend. Innovam gaat de wereldwijde sales- en aftersalestrainingen en de bijhorende certificering van dealermedewerkers van het Italiaanse sportwagenmerk verzorgen.

De trainingen worden specifiek voor het personeel van Lamborghini ontwikkeld en vinden intern plaats in Italië. Ze zijn niet toegankelijk voor derden. Innovam heeft meerdere van dergelijke overeenkomsten, onder andere met Kia, Hyundai, Porsche en Suzuki. Door deze internationale contacten kwam Lamborghini in beeld. De fabrikant schreef voor zijn trainingen een tender uit, die uiteindelijk door Innovam is gewonnen.

Aftersales

Voor andere fabrikanten verzorgt Innovam vooral trainingen. Bijzonder aan het project met Lamborghini is dat specifiek een onderdeel consultancy is ingebouwd met betrekking tot de aftersales.

Trainingstechnieken

Waar Lamborghini de kennis van de auto’s in huis heeft, beschikt Innovam over de nieuwste trainingstechnieken om die kennis over te dragen op de medewerkers. Dat gebeurt deels web based, maar ook door middel van augmented reality. Daarbij kijkt de medewerker door een speciale bril naar een bestaande auto, waaraan dan virtueel onderdelen kunnen worden toegevoegd.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3835 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters