De Europese vervangingsmarkt voor personenwagenbanden is in het eerste kwartaal met 3 procent toegenomen tot ruim 56 miljoen stuks. Daarmee zet het herstel voort dat in het laatste kwartaal van 2023 is ingezet.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de Europese koepelorganisatie van banden- en rubberfabrikanten ETRMA.

Segmenten

Het is vooral de verkoop van winterbanden die zorgt voor de toename. Hiervan werden er 26 procent meer verkocht dan in het eerste kwartaal van 2023. Ook de vierseizoenenbanden zaten in de lift, met een plus van 18 procent. Zomerbanden werden er in het eerste kwartaal van 2024 4 procent minder vervangen.

Secretaris-generaal Adam McCarthy maakt wel een kanttekening bij de positieve cijfers: “Het hele segment van de personenwagenbanden ligt nog wel 2 procent lager het niveau van het eerste kwartaal van 2019, voor de Covid 19-crisis.”

Andere sectoren

De plus voor de personenwagenbanden vormt een uitzondering op het algemene beeld van de bandenvervangingsmarkt: de verkoop van truck- en busbanden daalde in het eerste kwartaal van 2024 met 8 procent, die van motor- en scooterbanden met 6 procent en die voor landbouwvoertuigen met 1 procent.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties