Innovatieprijs voor Stertil-Koni

Stertil-Koni heeft met de Earthlift de Autovak RAI 2011 Varta Innovatieprijs gewonnen. De vakjury heeft vlak voor aanvang van de beurs de winnaar bekend gemaakt.

De Earthlift, in ons land gedistribueerd door Stokvis Equipment uit Deventer, is een mobiele hefkolom voor bedrijfsvoertuigen die werkt op de energie van accu’s. Naast eigenschappen als draadloze koppeling en synchronisatie van de meerdere hefkolommen, een traploos regelbare hef- en daalsnelheid door frequentiegestuurde motoren en het gebruik van afbreekbare olie, zit de innovatie vooral in het terugwinnen van de energie die vrijkomt bij het dalen van het voertuig. Deze energie wordt omgezet in elektrische energie, waarmee de accu’s worden geladen. Er is een elektromotor/hydraulische pomp ontwikkeld die in deze toepassing fungeert als dynamo.
Door het op deze manier bijladen van de accu’s kunnen tot 35 procent meer heffingen gedaan worden, voordat de accu’s weer moeten worden opgeladen via het stopcontact.

De jury heeft waardering voor het initiatief van Stertil-Koni. De gebruiker laat in de werkplaats zien dat hij duurzaam werkt aan voertuigen van klanten, zonder dat daar direct een financieel voordeel tegenover staat.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.