Innovaties van TRW op Safety Days

TRW Automotibe Aftermarket heeft tijdens de Safety Days tal van innovaties getoond op het gebied van het verbeteren van de verkeersveiligheid en hoe een auto met kwalitatief goede componenten hieraan kan bijdragen.

Plaats van handeling was de Duiste Nürnburgring waar de bezoekers na een rondleiding door de fabriek van TRW, een aantal praktische veiligeheidstrainingen mochten ondergaan.

Hierin werden omstandigheden uit de dagelijkse praktijk nagebootst om potentieel gevaarlijke rijsituaties te laten zien: een noodstop met TRW Cotec-remblokken, de effecten van versleten schokdempers en remmen in een noodsituatie in een bocht.

Veel indruk maakte de demonstratie waarbij de remweg werd getest van een auto uitgerust met remblokken mét en een auto met remblokken zónder Cotec-coating. De twee auto’s, die beide met dezelfde snelheid reden, werden van afstand tot stilstand gebracht. De auto mét Cotec stond ongeveer zeven meter eerder stil dan de auto zonder Cotec.

“Daarnaast toonden we dat zelfs een relatief reguliere technologie zoals ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma) een slecht onderhouden auto niet kan stabiliseren in een noodsituatie. Dit was een echte eye opener voor de bezoekers”, aldus Sören Kristensen, TRW’s global marketing services manager.

“Het verbeteren van de verkeersveiligheid is een verantwoordelijkheid van de hele industrie. En wat ons betreft nemen we die heel serieus. De snelheid waarmee het aantal auto’s wereldwijd groeit en verandert, betekent dat we een steeds grotere bewustwording moeten creëren rond de techniek en de componenten die een rol spelen in veiligheidssituaties. Onze Safety Days dragen hieraan bij”, aldus Kristensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.