Japan wint Best Painter Contest

De internationale finale van de ‘R-M Best Painter Contest 2010’ is gewonnen door Nobuhiro Nagatsuka uit Japan. Nederland werd vertegenwoordigd door Tamara Daniëls, werkzaam bij Autoschade Giesbergen. Zij won op 16 juni 2010 in Nederland de nationale finale van de R-M Best Painter Contest 2010. Aan deze finale namen zeventien landen deel, een absoluut record voor dit evenement.

Plaats van handeling was het R-M Refinish Competence Centre in Clermont nabij Parijs (Frankrijk) van 7 tot en met 9 september 2010. Hoewel Tamara Daniëls in Frankrijk niet tot de winnaars behoorde, bleek ze zich wel uitstekend te kunnen meten met de andere kandidaten.

 

Er stonden uiteraard zowel theoretische proeven als praktijktests op het programma, gevolgd door een creativiteitsproef die draaide rondom ‘customizen’. Elke finalist kreeg de mogelijkheid om het R-M-logo te personaliseren – op een smaakvolle manier uiteraard – als een kleine aankondiging voor het feit dat het R-M-logo dit jaar voor het eerst in 3D wordt voorgesteld. De beroemde Amerikaanse autodesigner en -bouwer Chip Foose kreeg de moeilijke taak om deze zuivere creativiteitsproef te beoordelen. Zijn conclusie luidde: "Het is echt indrukwekkend om te zien hoe deze jonge autospuiters uit de hele wereld hebben voldaan aan de eisen die R-M stelt in deze wedstrijd. De waarden van het bedrijf werden gerespecteerd en er was sprake van echte teamgeest! Ik vond het een eer om deel te mogen uitmaken van deze wedstrijd van R-M." Het was de eerste keer dat Chip Foose naar Parijs kwam voor een dergelijk evenement.

Naast de wereldberoemde custom painter, bestond de jury -net zoals bij eerdere edities – uit vijf zeer gerespecteerde en ervaren experts van R-M. Juryoorzitter was Ronny Raeymaekers, hoofd van het R-M trainingscentrum in Clermont, waar de maatstaven van de internationale trainingen worden bepaald. De andere leden waren de internationale trainers Darren Dalwood, Roberts Kovacs, Michel Bohlinger en Philippe Perry. R-M streeft immers met deze internationale R-M Best Painter Contest naar topkwaliteit in overeenstemming met het door BASF ontwikkelde STAMPP-trainingsconcept, dat staat voor ‘STimulate and revAMp the Paint Profession’ (het stimuleren en vernieuwen van het beroep van autospuiter).

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *