Jongeren leren het vak met Leergarage

Styx Automotive en Fontys Hogeschool in Helmond zijn Leergarage opgestart. Een niet van echt te onderscheiden garage waar jongeren in kleine groepen in de praktijk geschoold worden voor functies in de automotivesector, zoals bandenmonteur, remmenspecialist en schadehersteller.

Om vraag en aanbod beter op elkaar aan te laten sluiten en de jongeren de juiste startkwalificaties te geven voor de concrete vacatures is de Leergarage ontwikkeld. In  groepen van vier tot vijf deelnemers, onder leiding van een ervaren automotive-leermeester en een assistent monteur, leren de jongeren vaardigheden als het (de)monteren van schijf- en trommelremmen, uitlaten en katalysatoren, accu’s en banden en alles van reconditionering. Daar waar nodig worden sociale vaardigheden getraind. Bij het met goed gevolg afronden van de opleiding ontvangen de deelnemers een certificaat; voor veel jongeren het eerste dat zij ontvangen.

Vervolgens gaan de consultants en jobcoaches van Styx Automotive de afgestudeerden bemiddelen bij de Styxrelaties die hebben aangegeven behoefte aan nieuwe instroom te hebben, zoals universele garages, merkdealers en fast fitters.

De Leergarage is gevestigd in Automotivestad Helmond aan de Kanaaldijk Noord-oost 104a. Dit is in een complex aan het kanaal met een aantal kleine, gespeciliseerde autobedrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *