Kempenaar heeft primeur met autohotel

Demontagebedrijf Kempenaar in Driebergen opent op 19 juni het eerste autohotel van Nederland. Dit autohotel is een zogenaamde dynamische opslaghal en zorgt voor een schone en droge opslag van zo’n 200 jonge schadeauto’s.

In het autohotel staan de auto’s op stellingen, drie etages hoog. De stellingen staan strak tegen elkaar, maar met een simpele druk op de knop zijn de stellingen te verrijden. Zo wordt de auto waarvan onderdelen nodig zijn bereikbaar en met een heftruck uit het magazijn gehaald. Een mobiel magazijnsysteem bestaat al langer, bijvoorbeeld voor bibliotheken en de opslag van fruit. Maar met dit autohotel heeft het autodemontagebedrijf van Jaap Kempenaar de primeur in Nederland. Door de compacte opslag kan dezelfde oppervlakte zo’n 60 procent meer auto’s herbergen.

Het gebouw bestaat uit een futuristisch gebogen overkapping die overloopt in de landelijke omgeving. Op het dak liggen tachtig zonnepanelen die een groot deel van de energiebehoefte van het bedrijf leveren. De verplaatsing van de stellingen met een afstandsbediening duurt ongeveer 1 minuut. De 80 zonnepanelen leveren gezamenlijk minimaal 18.000 kWh, het bedrijfsverbruik ligt rond de 26.000 kWh.

Op dat dak groeien straks ook duizenden vetplantjes. Deze planten nemen een groot deel van het regenwater op dat anders in het riool terecht zou komen. Het groen verbetert de luchtkwaliteit doordat het fijnstof opvangt en het vermindert geluidsbelasting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.