Keurmerk Focwa een feit

Dat Focwa Schadeherstel een eigen keurmerk zou lanceren dat de kwaliteit waarborgt van het door Eurogarant-bedrijven geleverde werk, konden we begin augustus al melden, maar nu is het ook daadwerkelijk een feit geworden.

Hiqure (High Quality Repair) is ontwikkeld in samenwerking met Dekra, komt in plaats van het ISO- en KZS-certificaat en heeft de fabrieksvoorschriften als uitgangspunt. Bij controle door de keuringsinstanties Dekra, Vianorm en Kiwa, wordt niet alleen gekeken naar het product en het proces van totstandkoming, maar ook naar de equipment, reparatiemethoden, opleiding van de monteur en herstel met of zonder veiligheidsrisico. Bij veiligheidgerelateerd herstelwerk is de fabrieksnorm leidend binnen het keurmerk.

Bedrijven kunnen zich naar verwachting in het eerste kwartaal 2012 inschrijven voor het nieuwe Focwa-keurmerk en het daarbij horende certificeringproces. Een Hiqure-toewijzing zal drie jaar geldig zijn, met steeds een jaarlijkse controle. Wanneer bedrijven het huidige Eurgarant-label willen blijven voeren, dan zullen zij binnen twee jaar moeten voldoen aan de nieuwe voorwaarden.

“Samenwerking is het sleutelwoord, want samen met het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur en onder meer de verzekerings- en leasebranche gaan we ervoor zorgen dat het herstel van voertuigen aan hoge normen blijft voldoen en de veiligheid van weggebruikers en omstanders niet in gevaar komen”, aldus Frits Huffnagel, algemeen voorzitter Focwa Schadeherstel.

De Nederlandse schadeherstelbranche is de eerste ter wereld met een dergelijk kwaliteitskeurmerk.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *