Klant koopt onderdelen voor garagist

De onderdelenwebsite Carpartsdirect.nl, onderdeel van Eisses Import in Schiedam, ziet de verschuiving in hun klantengroep van de hobbymatig autosleutelaars naar de normale autobezitter steeds groter worden. Vervolgens gaat de consument met de geleverde originele onderdelen naar een garagist.

“Steeds meer mensen kopen online hun auto-onderdelen om deze zelf of door hun garagehouder te laten installeren. Het resultaat; een goed onderhouden en veilige auto tegen lage kosten. Verstand van autotechniek is absoluut niet noodzakelijk om veilig de juiste onderdelen te bestellen”, aldus Gerwalt Elzerman van Carpartsdirect.nl.

De zegsman van de website geeft ook aan een verandering in mentaliteit van garagehouders te zien. “Waar tot een jaar geleden nog regelmatig weerstand werd geboden aan klanten die zelf hun auto onderdelen kochten om deze door de garagehouder te laten installeren, wordt dit nu steeds meer geaccepteerd. Carpartsdirect.nl is dan ook in gesprek met erkende garagebedrijven om haar klanten, indien gewenst, de mogelijkheid van erkende montage aan te bieden. Op deze manier wordt voor iedereen, met een technisch probleem aan zijn of haar auto, de drempel om auto onderdelen online te kopen steeds lager.”

Carpartsdirect.nl levert meer dan 400.000 verschillende onderdelen, van slijtagedelen tot onderdelen voor de carrosserie. Het productgamma dekt 18.000 autotypes.

Bekijk hier alle artikelen in het dossier ‘Onderdelen’ >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *