Koning Willem-Alexander opent Bovag-huis

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag het volledig gerenoveerde Bovag-huis in Bunnik geopend. Bijzonder daarbij is dat zijn grootvader, Prins Bernhard, bijna 25 jaar geleden degene was die het oorspronkelijke gebouw opende. Ruim tweehonderd Bovag-leden en relaties waren getuige van de vlekkeloos verlopen opening.

Willem-Alexander werd ontvangen door Bovag-voorzitter Bertho Eckhardt en algemeen directeur Koos Burgman. Hij onderstreepte hoe belangrijk de 10.000 Bovag-bedrijven en hun 90.000 medewerkers voor ons land zijn: “Onze ondernemers en hun medewerkers zijn samen goed voor een omzet van ruim 45 miljard euro. Al die mobiliteit over de weg levert de schatkist jaarlijks aan belastingen, accijnzen en heffingen liefst 21 miljard euro op. De aangesloten ondernemers doen elke dag hun uiterste best om Nederlanders mobiel te houden.”

Nieuw tijdperk

Minister Schultz speelde hier op in. Zij benadrukte dat er anno 2014 behoefte is aan slimme en duurzame mobiliteit. “Bovag denkt mee om overheidsbeleid uitvoerbaar te maken. U neemt uw maatschappelijke verantwoordelijkheid. De gezamenlijke denkkracht van uw leden heb ik nodig om effectief beleid te kunnen voeren”, stelde de minister.

“We staan aan het begin van een nieuw tijdperk. We denken steeds minder in termen van of auto, of fiets, of openbaar vervoer, maar steeds meer en-en. Misschien wordt het bezit van een auto minder belangrijk dan het gebruik. We zien deze trends bij jongeren ontstaan. Autodelen is in opkomst, de elektrische fiets, de zelfsturende auto, kortom we zien veel nieuwe mobiliteitsvormen en -diensten opkomen. Hoe kom ik zo efficiënt mogelijk van A naar B. Er liggen nieuwe kansen om de bereikbaarheid op een slimme manier te bevorderen”, aldus de minister.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1778 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.