Kwart Nederlanders wil elektrische auto

Het enthousiasme van Nederlanders voor de elektrische auto is groeiende, blijkt uit een representatieve steekproef van Maurice de Hond in opdracht van de Vereniging Elektrische Rijders (VER). De cijfers worden deze middag gepresenteerd tijdens een verkiezingsdebat van de VER in het Bovag-gebouw.

n de peiling zegt 23 procent van de Nederlanders zeker een elektrische auto te kopen, als in eigen land hetzelfde beleid wordt gevoerd als in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Noorwegen en de VS. Eind 2015 was dat tien procent.

Ook de groep mensen die een aankoop overweegt is gegroeid, naar 43 procent. Verder wil twee derde (was vijftig procent) dat de overheid via belasting- en subsidiemaatregelen de aanschaf van elektrische auto’s bevordert. Iets meer dan helft (53 procent) van de Nederlanders vindt dat de overheid auto’s op benzine of diesel vanaf 2025 of daarna moet verbieden.

In de presentatie komen later vandaag nog meer cijfers inzake elektrische mobiliteit ter tafel, zoals de vraag wat Nederlanders vinden van het laadpalenbeleid in hun gemeente. Het debat wordt gevoerd door vertegenwoordigers van PvdA, CDA, VVD, GroenLinks, D66 en SP, die discussiëren over het volgens hen gewenste beleid rondom duurzame mobiliteit en de volledig elektrische auto.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *