Laag investeringspeil en uiteenlopende uurtarieven

Driekwart van de universele garages is van plan de komende zes maanden niet te gaan investeren in werkplaatsapparatuur en equipment. Dat blijkt uit een enquête die Aftersales Magazine deed onder 600 universele garagebedrijven.

Uit de steekproef blijkt duidelijk dat universele garagebedrijven worden geconfronteerd met een afgenomen werkaanbod, maar desondanks zijn er ook andere geluiden. Belangrijkste constatering is dat 76 procent van de universele garagisten zegt dat ze het komende halfjaar zuinig aan zullen gaan doen.

In het vrije kanaal heeft 46 procent van de ondernemers dit jaar geïnvesteerd in werkplaatsapparatuur. Tot zover wordt het beeld dat leveranciers schetsen, wel bewaarheid. Uit de onderzoeksresultaten blijkt eveneens dat de meerderheid (54 procent) van de garagisten wel bereid was om te investeren. In dat geval stond diagnoseapparatuur hoog op de prioriteitenlijst: daar heeft 20 procent in geïnvesteerd, gevolgd door hefbruggen (16 procent) en remmentestbanken (12 procent).

Bekijk hier alle cijfers en lees meer over het onderzoek >>

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1834 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *