Leaseautoverkopen november plus 21,8 procent

De leasesector blijft bezig met de verjonging van haar wagenpark. De afleveringen van nieuwe leaseauto’s namen voor de zestiende maand op rij met grote cijfers toe. In november ging het om een relatief bescheiden stijging van 21,8 procent. Dit blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt voor Aftersales Magazine door Aumacon.

Tot en met november werden er dit jaar al 120.568 nieuwe auto’s op naam van leasebedrijven ingekocht, tegenover 89.299 stuks in dezelfde periode in 2010, een toename van 35,0 procent. Voor de zakelijke rijder is er ook veel reden om zich in het nieuw te steken. Belangrijkste item daarbij is dat de beide kortingtarieven voor de bijtelling (14/20 procent) nog tot 2015 intact blijven. Bij voortzetting van de huidige trend mag een jaartotaal voor 2011 van 122.000 leaseauto’s (excl. RTL) verwacht worden, ruim 30.000 stuks boven de slotstand van 2010.

Vrijwel alle merken profiteren van de groei in de leaseautoafzet. Naast marktleider Volkswagen, dat tot en met november veertig procent in leasevolume klimt en inmiddels 19,4 procent van de leasemarkt in handen heeft, doen ook huisgenoot Skoda ( 47 procent vergeleken met 2010) en Seat ( 124 procent) het zeer goed. De grootste stijging komt echter op naam van Alfa Romeo ( 208 procent) waar de nieuwe Giulietta voor meer dan zestig procent van de afzet zorgt. Opvallend blijft de verminderde leasepopulariteit van de hybridemerken Toyota (-25 procent) en Honda (-49 procent). Dat ‘nieuwe’ hybridemerk – Lexus – maakt echter veel nieuwe vrienden met de CT 200h. Lexus weet nu zelfs door te dringen tot de lease Top 20.

Ook de komende maanden mogen we dus relatief hoge verversingscijfers van het leasewagenpark verwachten, al is de decembermaand voor leaseautoafleveringen doorgaans niet erg spannend meer en zijn er per 1 januari 2012 de nodige BPM-aanpassingen.

Verkoop nieuwe leaseauto’s januari t/m november

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.