LeasePlan komt met ‘Wisselweken’

LeasePlan gaat inspelen op de verhoging van de bijtelling van populaire auto’s. In de zogeheten fiscale wisselweken krijgen leaserijders de mogelijkheid om hun huidige leaseauto om te ruilen voor een nieuwe met lage bijtelling. Zo profiteren zij nog jarenlang van een lage bijtelling van 7 of 14%.

De bijtelling voor leaserijders stijgt de komende jaren gestaag. De laatste plannen spreken over een uniform tarief van 22% in 2017, met uitzondering voor volledig elektrische auto’s. Om leaserijders tegemoet te komen, bedacht de leasemaatschappij de ‘fiscale wisselweken’. Martijn Versteegen, Marketing Directeur bij LeasePlan Nederland, legt uit: “Leaserijders hebben de laatste jaren massaal gekozen voor een auto met lage bijtelling. Bij veel leaserijders loopt het huidige leasecontract binnenkort af. Ze worden geconfronteerd met een dalende koopkracht van 100 euro netto per maand of meer. Dit komt door de hogere bijtelling die vanaf 2016 geldt op nieuwe leaseauto’s. We hebben ons afgevraagd of we niet iets voor deze leaserijders kunnen doen.”

Tijdens de fiscale wisselweken biedt LeasePlan de mogelijkheid om een leasecontract eerder te beëindigen, zonder kosten voor vroegtijdige beëindiging. Leaserijders kunnen gebruik maken van deze actie door één van de speciaal ingekochte auto’s te bestellen. De actie geldt voor leasecontracten die aflopen tussen 1 januari en 30 juni 2016. Als de huidige leaseauto op contract staat bij een andere leasemaatschappij, betaalt LeasePlan een tegemoetkoming van 1.000 euro voor de afkoop. Bestellen kan tot uiterlijk 30 september 2015.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.