De belangenvereniging Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) roept het nieuwe kabinet op om de bijtellingstarieven voor elektrische voertuigen terug te brengen naar het niveau van 2018, wat wil zeggen: 4 procent van de cataloguswaarde.

Voor auto’s die in 2024 op de weg komen, geldt een bijtelling voor het privégebruik van de auto van 16 procent tot en met 30.000 euro. Daarboven geldt het tarief van 22 procent dat ook voor auto’s met een verbrandingsmotor geldt. Voor waterstofauto’s en zonnecelauto’s geldt over de hele cataloguswaarde een bijtelling van 16 procent.

Duurzaam

De VZR is van mening dat een terugkeer naar een lagere bijtelling de verkoop van elektrische voertuigen zal stimuleren en tevens zal bijdragen aan de transitie naar duurzame mobiliteit en het behalen van de gestelde CO2-doelstellingen.

Voorzitter Martin Huisman: “De afgelopen jaren heeft Nederland zich met trots gepositioneerd als een voorloper in de overgang naar elektrische mobiliteit. Echter, sinds de verhoging van de bijtelling vanaf 2018, is de groei in de verkoop van elektrische voertuigen aanzienlijk afgenomen. De tijd om te handelen is nu. Het herinvoeren van de lage bijtelling is niet alleen een investering in een duurzame toekomst, maar ook een kans voor Nederland om de economie te stimuleren en het milieu te beschermen.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties