LeasePlan verkocht voor 3,7 miljard

LeasePlan is voor 3,7 miljard euro overgenomen door een consortium van lange termijn investeerders waaronder het Nederlandse pensioenfonds PGGM. LeasePlan was tot vandaag eigendom van VW en de Duitse bankier Friedrich von Metzler. De overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door de relevante autoriteiten, de Europese Centrale Bank en de Nederlandse Bank.

Het consortium bestaat uit een groep van beleggers en omvat onder meer het Nederlandse pensioenfonds PGGM, Denemarkens grootste pensioenfonds van ATP. GIC, Luxinva SA, een volledige dochteronderneming van de Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), de Merchant Banking Division van Goldman Sachs en beleggingsfondsen beheerd door TDR Kapitaal LLP.

Eric-Jan Vink van PGGM, namens het consortium: “Als marktleider in wereldwijd fleetmanagement biedt LeasePlan een aantrekkelijke lange termijn investeringskans. We investeren in de toekomst van een bedrijf met een ongeëvenaarde portfolio van marktleidende activa, met zeer deskundige en toegewijde werknemers en een goede strategie voor de toekomst, onder een zeer ervaren management. Het consortium kijkt uit naar het ondersteunen van het managementteam.”

Ambitie

Vahid Daemi, voorzitter van de Raad van Bestuur van LeasePlan: “Onze wereldwijde franchiseformule telt 1,5 miljoen voertuigen in 32 landen. Deze verandering markeert een nieuw tijdperk voor ons bedrijf en zal LeasePlan in staat stellen om onze succesvolle reis voort te zetten en zich richten op de uitvoering van onze lange termijn strategie en groeiambities. Wij blijven volledig toegewijd aan het leveren van hoogwaardige en innovatieve fleetmanagement- en mobiliteitsdiensten aan onze klanten wereldwijd.

LeasePlan haalde in 2014 een omzet van 19,7 miljard euro en een nettowinst van 372 miljoen euro. Het totaal aantal voertuigen onder beheer steeg van 1.370.000 in 2013 naar 1.420.000 in 2014. Daarvan rijden er 120.000 rond in Nederland. Er werken meer dan 6.500 mensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.