Leasetrader start MKB autoleaseplatform

Leasetrader heeft onlangs de nieuwe dienst Leaseadviseur.nl gelanceerd voor ondernemers in het MKB. Zelfstandigen kunnen over de oriëntatiefase, de onderhandelingsfase, de contractfase en het einde van het leasecontract praktische informatie vinden om de juiste autolease keuze te maken.

Uit eigen onderzoek in 2009 onder ruim 500 bedrijven is gebleken dat 55 procent van de bedrijven zich oriënteert op autoleasing via internet. Maar liefst 71 procent van de ondervraagden zou het nuttig vinden als er een onafhankelijk platform zou zijn, waarop alles over autoleasing te vinden is.

"Om nader inzicht te krijgen in welke onderwerpen ondernemers dan graag terugzien op een dergelijke website, hebben we dit jaar aanvullend onderzoek laten uitvoeren onder bedrijven in het MKB. Hieruit kwam naar voren dat ondernemers nuttige informatie wensen in de oriëntatiefase maar ook graag meer inzicht wilden in de fasen die daarop volgen, de onderhandeling, de contractafsluiting en de uiteindelijke beëindiging van het leasecontract. Het is toch een verplichting die je voor langere tijd aangaat en juist het overzien van het hele traject en alle aanbieders en opties blijkt men in de praktijk lastig te vinden", aldus Leasetrader directeur Wilbert Philippo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *