LKQ doet Zweedse overname

LKQ (dat onder andere Sator uit Schiedam en ECP in Groot-Brittannië bezit) neemt de aandelen van de Zweedse Atracco Group AB en haar vestigingen over. De Atracco Groep, met hoofdkantoor in het Zweedse Borås, bestaat uit diverse demontage- en garagebedrijven in Zweden (Hedemora, Huddinge, Västerås en Växjö) en Noorwegen (Tromsö).

Atracco claimt in Scandinavië de grootste speler in het autodemontagesegment te zijn. De gebruikte OE-onderdelen die vrijkomen uit de demontagebedrijven worden voornamelijk geleverd aan garage- en schadeherstelbedrijven.

De Groep heeft bovendien een in eigen beheer ontwikkeld IT-systeem, waarmee de levering en facturering van gebruikte onderdelen tussen verzekeraars, demontagebedrijven, schadeherstellers en garagebedrijven worden gestroomlijnd. Binnen dit netwerk aan bedrijven is er voor de klant toegang tot een voorraad van bijna vier miljoen onderdelen.

Atracco zelf heeft 340.000 gebruikte delen op voorraad. De groep had in 2013 een omzet van 21 miljoen euro die met ongeveer 130 medewerkers werd gerealiseerd. Door deze overname is LKQ in Europa nu actief in Groot-Brittannië, Nederland, België, Frankrijk, Zweden en Noorwegen. LKQ was niet bereikbaar voor commentaar.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.