LKQ Europe bevestigt doel: nul uitstoot

Onderdelendistributeur LKQ Europe onderstreept zijn doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te opereren. Het zit ook in het dna van het bedrijf. Immers, LKQ ontstond uit de samenvoeging van enkele groothandels in gerecyclede producten.

Op dit moment recyclet LKQ meer dan 90 procent van de materialen van verworven voertuigen. In 2021 verwierf LKQ Corporation rond 780.000 voertuigen, resulterend in 2,1 miljoen banden en 1,1 miljoen ton verpletterd autoschroot. Vorig jaar werden 13,8 miljoen gerecyclede onderdelen verkocht.

Focus

“Bij LKQ Europe is onze benadering rond duurzaamheid gebaseerd op drie zuilen: de planeet, de mensen en de maatschappij. Als leidende distributeur van automotive aftermarketonderdelen in Europa met een state of the art distributienetwerk, ligt onze hoofdfocus op het reduceren van emissie”, aldus Arnd Franz, ceo van LKQ Europe. “We werken aan de ontwikkeling van duurzame bedrijfsoplossingen op alle gebieden en in alle regio’s. We reduceren de CO2-uitstoot van onze bedrijven, bevorderen de betrokkenheid van medewerkers en ondersteunen de lokale samenleving waarin we actief zijn. Ook volgen we een doorlopend traject met het einddoel om in 2050 klimaatneutraal te zijn.”

Accu’s

Momenteel investeert LKQ Europe in oplossingen voor de toekomst voor de behandeling van tractiebatterijen. Er worden tegen 2030 alleen al in Europa rond 34 miljoen geïnstalleerde hoogspanningsaccu’s in de vloot van elektrische voertuigen verwacht, die uiteindelijk zullen moeten worden gerepareerd, gereproduceerd, hergebruikt of gerecycled. LKQ wil de eerste op de markt zijn als het gaat om elektrificatie op de onafhankelijke aftermarket en is vastbesloten om oplossingen te bieden voor deze uitdaging.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3512 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.