LKQ: meer omzet, minder winst

De LKQ-omzet over het tweede kwartaal 2019 steeg met ruim zeven procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet over het tweede kwartaal kwam daarmee uit op 3,25 miljard dollar.

Over het eerste halfjaar werd een omzet van 6,3 miljard dollar gerealiseerd, een plus van 10,4 procent ten opzichte van de eerste zes maanden vorig jaar. Maar meer omzet blijkt niet meer winst te zijn. De winst over de eerste zes maanden van dit jaar kwam uit op 248 miljoen dollar, tegen 310 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Een min van 19,9 procent.

Voor het eerst in jaren is de omzetgroei nu vooral te danken aan overnames en niet aan een toegenomen organische groei. Die daalde het tweede kwartaal zelfs licht, namelijk met 2,1 procent.

President en ceo Dominick Zarcone van LKQ (waartoe in ons land onder andere Fource toe behoort) is echter optimistisch over het hele jaar. Hij gaat daarbij uit van een stijgende omzet, ook autonoom, maar onderkent dat de winstverwachting die vorig jaar werd afgegeven voor heel 2019 wel iets naar beneden zal worden bijgesteld. Een sterk onder druk staande schadesector in de VS en economische tegenwind in Europa zijn daar verantwoordelijk voor.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1699 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *